BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 1 de març del 2021

Inici d'obres: Habitatge bioclimàtic de fusta i palla #casaRC, collbató

 Aquest inci d'any hem iniciat les obres del projecte de casa de palla #casaRC a Collbató. Un projecte que combina una part de casa prefabricada amb fusta, aillada amb fibra de fusta, i una ampliació amb fusta i bales de palla. Bona part en autoconstrucció.


   


El projecte es desenvolupa en 2 volums maclats que es construiran en diferents fases d'obra i que responen a la demanda dels clients de poder fraccionar el ritme de l'obra. Un primer volum a dues alçades prefabricat construït amb entramat lleuger i un volum més baix construit amb doble muntant de fusta i replé de bales de palla de cantell. A nivell de prograam funcional, inclou un rebedor, escales, 2 habitacions, 2 banys, un garatge, una sala estar-menjador-cuina i un altell, a part de terrasses exteriors.





Inlcou generació fotovoltaica a la coberta i dipòsit per recuperació d'aigües pluvials. Suport de calefacció amb estufa insertable. 

Com a estratègies bioclimàtiques i d'adaptació a la parcel·la ens orientem amb una lleugera desviació cap al sud-oest i tenim porteccions solars d'estiu amb voladiu fixe, i correderes amb lames orientables, així com ús de vegetació per evitar la radiació d'oest i millorar el refrescament natural a l'estiu. La cara nord té un aparcament que fa d'espai coixí tèrmic. S'han minimitzat els obertures en les altres cares més fredes o amb ombres per edificis veïns. L'edifici consta amb un alt grau d'aillament i es dota d'inèrcia tèrmica en paviments i revestiments interiors d'argila (que mantindran la temperatura i la humitata decauadd durnat l'hivern i ajudaran al refrescament natural per evapotranspiració a l'estiu). Es fomenta la ventilació creuada natural i per estratificació amb finestres superiors a la coberta. La solució de coberta consta de bigueria de fusta, 20 cm d'aillament i coberta ventilada de teula ceràmica. Tots els acabats interiors seran naturals i lliures de tòxics.


Fitxa tècnica:

Superficie construïda total: 148,65m2

Superfcie útil: 115,64m2 (una part de l'altell no computa a efectes normatius)

Classe energètica A

Arquitecte projecte i DO: Arnau Bujons (Casetadepalla)

Càlcul i assessorament estructures : Iñigo Mujika (voltes cooperativa d'arquitectura)

Arquitecte tècnic i DEO : Marc Soriano

Moviments de terres i fonaments: Picolesa sl

Construcció casa de fusta i prefabricats: Tall fusta


Inicis moviments de terres i fonamentació amb formigó armat segons CTE:









En breus comencem amb emmacat de graves i drenatges per evitar ascens capilar.

#casesdepalla #eficiencia energetica #salut  #palla #fusta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada