BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

Informació general

Em dic Arnau Bujons i sóc un jove arquitecte llicenciat l'any 2009 per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Obro aquest espai per compartir i difondre les meves experiències i altres informacions d'interés en el camp de la bioconstrucció, el disseny bioclimàtic i l'arquitectura "ecològica" o "sostenible". 

La Bioconstrucció (o Biologia de la construcció) a grans trets, es podria dir que és un concepte que fa referència a aquelles construccions fetes amb materials naturals i que a més també tenen en compte el benestar de les persones que les habiten i-o hi treballen.

M'interessa molt també el Disseny bioclimàtic, és a dir, el disseny dels edificis tenint en compte l'aprofitament dels recursos propis de cada lloc (sol, aigua, vent,...) per il·luminar, escalfar, ventilar o refrescar els nostres edificis. Amb un bon disseny d'un edifici es pot arribar a reduir molt la demanda energètica d'enllumenat, calefacció i refrigeració d'un habitatge sense renunciar, més aviat al contrari, a una millor qualitat de l'aire i dels ambients interiors. 

No cal oblidar que ens passem la major part de la nostra vida dins d'edificis ja sigui a casa, a la oficina, a la botiga i per extensió en ciutats i pobles.

Així mateix, no cal oblidar que la construcció tal i com la coneixem avui en dia és la responsable de la destrucció del nostre entorn i d'una gran part de la contaminació del medi en el que vivim ja que per cada tonelada de ciment que s'utilitza s'alliberen a l'atmosfera 478 Kg de Co2 (es necessitaria una quarta part d'hectàrea d'arbres adults per capturar-l'ho)

*Tenim el dret i el deure de crear el món en el que volem viure*


M'agradaria aclarir que tot i que actualment ja tinc una certa experiència en projectes i obres de bioconstrucció, sobretot després d'haver fet la CASETADEPALLA i organitzat i conduit diversos tallers o projectes, no em considero un expert, més aviat un humil aprenent, (hi ha molta gent que porta molts anys treballant en la bioconstrucció) i podria ser que en algun cas hi hagués alguna informació o afirmació que algú creiés que no es correcta. En aquest cas sempre estaré encantat de rebre els vostres comentaris i-o punts de vista i que es generi debat. En tot cas la majoria de la informació que penjaré serà fruit de la meva experiència directa i ja aniré comentant si les solucions que hem triat per els diferents projectes han estat encertades i com es comporten amb el temps.


contacte: casetadepalla@gmail.com


Ubicació: Guissona, Lleida. (només treballo o agafo projectes a 100-150km de casa,-1h amb cotxe màxim), considero que la bioconstrucció ha de ser local. Això també es sostenibilitat. També és molt important per micuidar  les relacions personals, i la conciliació amb tots els agents que intervenen a l'obra. Puntualment i com a excepció es podria fer una activitat/colaboració puntual en llocs més "llunyans" però com dic no projectes i seria l'excepció, que com en tot a la vida hi ha d'haver-hi lloc.


Podeu seguir de forma més activa i continuada al FB. Disculpeu em costa molt tenir temps per actualitzar aquest espai.Algunes xerrades on sabreu un pèl de mi i del que faig:Documental d'en Klaus (resilienceimages.com) en un taller de bioconstrucció amb @casetadepalla (2016)

Xerrada sobre construcció amb palla i entrevista sobre @caetadepalla a l'ecoreus (2014)
entrevista (2014)
5 comentaris:

 1. Adelante, Arnau. te esperamos en BioBuilt todas ñas veces que puedas. Persigue tus sueños, es la única manera de respectar nuestra propia vida. Valentina Li-Puma

  ResponElimina
 2. Hola Arnau
  Voldria participar en el proper taller per poder construir la meva vivenda al Bages, Barcelona . Agradeixo molt els que fan vosaltres , molt bonic traballo (disculpeu al meu català que es dolent ) salutacions i bones festes!!!

  ResponElimina
 3. Hola! Tindries algun contacte tipus mail o telèfon per poder consultar-te?
  Gràcies! salut!

  ResponElimina
 4. Hola ! Me gustaría poder participar como voluntario en alguna construcción . Ademas quisiera información para saber que tipo o tipos de cursos debería hacer para poder construir mi propia casa . Un saludo
  Pd: el servidor no me deja activar el : enviar una notificación

  ResponElimina
 5. Hola Arnau, enhorabona per tot plegat. :)

  M'agradaria saber si necessites voluntaris i/o si tens algún curs properament.

  Gràcies

  ResponElimina