BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 17 de juny del 2013

Nou grup de voluntaris: preparant-ho tot per aplicar la capa de cos

Nou grup de voluntaris:  Manson, Tània, Ion, Cesc i Olga, Anna, Alba, jo mateix i faltaria el Koletes que ens acompanya des dels inicis i que el dia de la foto feia festa , jeje ;) 

Aquesta setmana, aprofitant que hem estat un bon grup de gent i uns quants dies seguits hem fet un munt de feines. Com sempre les previsions són difícils de fer i hem fet menys del que esperava en un principi però la veritat es que hem resolt i preparat molts temes que encara estaven oberts i que no podíem obviar-los i posar-nos a fer la capa de cos sense arreglar-los primer. Així que, tot i els imprevistos que sempre surten a les obres, la valoració ha estat molt positiva.

Preparant palla-fang
Així doncs, hem estat acabant de reomplir forats amb palla-fang, grapant malla de canyís en les juntes entre fusta i palla-banqueta, hem preparat les juntes dels marcs de porta i finestra i hem tapat amb cinta de pintor tot allò que anirà vist i no volíem que es taqués amb el fang.

També hem fixat a l'exterior una xapa metàl·lica amb trencaigües que ens servirà de guia i de límit de l'arrebossat exterior tot i que aquest el farem la setmana següent. Així mateix hem avançat amb la finestra de la veritat i amb un tros de vidre de la deixalleria, un tros de corda i "palla-fang" l'hem feta i la hem clavada  a la paret ja preparada per arrebossar. Una setmana més hem tornat a fer palla -fang per acabar d'anivellar els marcs de les fusta, enganxar els canyissos, les lamines impermeables, etc... 

Grapant canyís al cèrcol de fusta inferior per  fer la junta 




Grapant canyís

Tapant amb cinta de pintor les juntes



Finalment vam començar a tocar les llanes i a aplicar la capa de cos al lavabo i en una de les parets de la sala després d'haver preparat totes les juntes abans d'arrebossar. Com sempre abans d'aplicar qualsevol capa d'arrebossat s'ha de mullar la paret on es vol aplicar per afavorir-ne l'adherència. La intenció de la casa es fer les parets el màxim de rectes que sigui possible (per afavorir millor la instal·lació de mobiliari) i per això hem fet servir unes fustes que actuen coma  nivell de referència i poder anivellar tot el conjunt.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada