BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 3 de juny del 2013

Instalant els premarcs de porta i finestra. Reforç estructural























Aquesta setmana com he comentat en una entrada anterior hem afluixat una mica el ritme perquè encara estàvem a temps de reparar coses de les que no estava del tot segur. Un punt que em preocupava des del principi era el dintell de la porta ja que és el punt més dèbil de l'estructura i aquesta no s'havia fet tal i com jo l'havia previst-calculat. Vam fer un dintell aprofitant els taulons de 4,5 x 15cm que teníem per fer els muntants verticals i els cèrcols. El cas és que jo havia contat posar 4 taulons de 5cm per tenir una deformació mínima en el punt central i no transmetre esforços horitzontals als pilars del marc de la porta.  ala pràctica els paletes en van posar només tres i de 4,5 cm de manera que el cantell final en comptes de 15 a 20cm era de  13cm. A part no havien unit la doble estructura entre si o sigui que la doble línia del dintell treballava per separat. Per evitar problemes amb el temps i anar pel cantó de la seguretat el que hem fet es posar una placa metàl·lica de 2mm en forma de U a la part central collada verticalment als tres taulons i amb una varilla roscada de 12mm al centre 
vam travessar i unir amb femelles la doble línia del dintell. D'aquesta manera ara aquest punt no baixarà mai i encara que la fusta es trenqués pel centre la pletina inferior i la varilla roscada continuaria unint tot el conjunt. He decidit anar pel cantó de la seguretat  fer aquest afegit ara que encara estàvem a temps per evitar problemes futurs en aquest punt que podrien fer per exemple que la porta no obrís bé o en el pitjor dels casos que es trenqués.


A les fotos no es veu molt bé la peça en si ja que vam aprofitar els cargols per anar posant malla de canyís en aquest punt que ens ajudarà per revocar sobre la fusta, ja que en haver la xapa no podríem grapar-la després.

Vista interior amb les proteccions
També hem posat el marc de finestra ja que els arrebossats aniran directament en aquest i per tant abans de fer la capa de cos els necessitem posar. hem començat a tapar amb plàstic les parts que no vole embrutar amb el fang que aniran vistes.






Vista exterior

 

També estem acabant de vernissar amb protecció contra la humitat i els insectes tota la fusta.

1 comentari: