BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 3 de juny del 2013

Fe d'Errates, reparant errors Capa d'imprimació

Després d'haver fet la primera capa d'imprimació amb barbotina espessa.  Aquesta setmana com hem estat poquets i en adonar-nos que algunes coses no les havíem fet del tot bé ha tocat anar reparant cosetes.

"Barbotina"  que hem utilitzat
Per una banda dir que la "barbotina" que vam fer servir el primer dia era massa espessa, em vaig passar una mica però vaja, on la vam aplicar bé, la paret a quedat ben dura i forta ja preparada per aguantar la capa següent. Això sí vam gastar més material del necessari. 
Per no fer dubtar a la gent us deixo una imatge la "barbotina" que hem estat fent servir aquests dies. La barbotina ha de ser espessa per posar-la amb les mans, però no tant ;)

També m'agradaria que quedés clar que la barbotina és una mescla feta únicament amb argila i aigua. En el nostre cas com la terra que tenim porta argila i arena, nosaltres hem fet la capa d'imprimació amb aquesta mescla , per tant quan jo em refereixo a la barbotina que estem utilitzant nosaltres s'ha de pensar que també inclou arena. Pel que estic veient el que seria mes correcte seria tenir l'argila i la terra per separat i fer tu mateix la mescla que necessitessis ja que ara estem utilitzant arena quan de moment encara no en necessitaríem.

Aquesta setmana ja havia endurit la capa d'imprimació que vam realitzar el cap de setmana passat i ens vam adonar que en alguns punts la mescla no havia penetrat bé i hem estat refent-los. En els punts on no havia penetrat en pressionar una mica amb el dit la paret s'escamava i es movia lleugerament. Aquests punts no els podem tolerar en aquesta primera capa ja que la imprimació és la capa que suportarà el pes de la capa de cos i com aquesta es gruixuda (3 cm) i pesa, el suport ha de ser ben fort. Si no ho és, en aquests punts se'ns podrien formar bosses d'aire darrere de l'arrebosat i aquest acabaria caient. Per tant val la pena tardar el que calgui per fer aquesta capa ben feta i que penetri la mescla a l'interior de la bala.



Aquesta feina ha estat dura perquè érem poquets però esperem que amb aquesta segona passada ja quedi una capa ben forta. El primer que vam fer és anar a comprar guants per continuar treballant ja que fent pressió amb els dits després de tants dies ja comencem a tenir les mans una mica desgastades. Per tant recomanaria des del primer dia comprar uns bons guants que et permetin tenir mobilitat i tacte però que et protegeixin els dits. El problema que ens hem trobat també és que, en començar a reparar els trams de bala que estaven malament, trams que primer eren "acceptables" s'havien de refer així que algunes bales les hem hagut de refer senceres. Si es fa amb els dits val la pena que cada voluntari agafi una bala i hi dediqui a estona que faci falta, millor fer-ne menys i millor que intentar acabar tota la paret ja que després la feina de refer-les és més pesada. Tot i això aquí estem tots aprenent així que es normal que passin aquestes coses. L'important es saber donar-se'n compte, arreglar-ho i la pròxima vegada fer-ho millor.


El que no hem fet, i ara me'n penedeixo, es haver provat amb alguna màquina de pintor amb una mescla líquida si aconseguíem que penetrés. Farem la prova per a futures vegades, ja que la conclusió és que la capa d'imprimació es una feina "durilla", lenta i que requereix temps, pressió i paciència per ferla bé. Per tant val la pena buscar o fabricar-se alguna màquina o artilugi per projectar la mescla. Seria més ràpid i amb un millor resultat i tot i que no és una capa visible, com he comentat, és la capa base sobre la qual es recolzen els nostres revocs i si aquesta falla la resta fallaran. 


També hem estat començant a fer proves amb el que serà la capa de cos i en aquest punt ens va fallar la desbrossadora. La vam desmuntar i ens vam adonar que s'havia sortit un clau i també que porten uns carbonets i aquests s'havien desgastat. Ara no va així que toca reparar-la també ja que per la següent mescla necessitem tenir palla picada. 

Coses de les obres que sempre surten imprevistos i és impossible estar en tot, però vaja no hi ha res que no tingui solució. Millor anar més lent i fer les coses bé que no deixar-se portar per les ganes d'anar avançant.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada