BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 25 de juny del 2013

5a setmana. Evolució interior. Capa de cos



Aquesta setmana vam acabar la capa de cos de l'interior de la caseta. Per fer-ho vam aplicar la mescla d'argila i amb l'ajuda d'uns taulons de fusta com a guies vam anar aixecant els diferents trams de paret fins aconseguir unificar tot el conjunt. Un cop havíem arribat al gruix que buscàvem vam treure les guies i vam reomplir la junta. Aquesta capa l'hem aplicat a mà i amb la llana. La veritat es que estem molt contents del resultat ja que per no saber-ne gens o gaire hem aconseguit parets bastant rectes i polides. El secret és una bona mescla amb una bona proporció d'argila-arena-palla i aigua, com tot les últimes mescles, amb la pràctica i la coneixença del material, eren molt millor que les primeres. 

Com aquest era un cap de setmana-pont una mica extrany (sant Joan) vam ser poquets però vam poder avançar feina. Per sort vam contar amb l'ajuda de la Marta, el Koletes, la Laia i l'Alba i jo però com van anar venint en dies separats aquesta setmana no tenim foto de voluntari@s.


























































Detall entrega arrebossat amb porta

Una part que vam fer també va ser la junta entre la caseta de palla i l'edifici existent. En aquell punt hi havia una paret feta de diferents materials plena de rejuntats amb ciment i de forats i el que vam fer va ser fer que l'arrebossat de fang girés i anés tapant tots els forats. En aquesta part vam aplicar la massa directament amb les mans ja que buscàvem un efecte més bast, més escultural i no li vam passar pràcticament gens la llana de manera que la paret ha quedat molt "peluda" tipus "gotelé". La junta entra la fusta i la paret existent la vam fer amb malla de canyís i en la resta no hi hem posat res ja que espero que la palla pugui absorbir les retraccions i minimitzar les esquerdes però l'aniré curant amb una mica d'humitat i una esponja per anar segellant les esquerdes.
Com hi havia els endolls vam aprofitar per fer una escultura amb fang i palla que desaraconés aquest mur i la veritat és que el canvi de la paret ha estat brutal i la massa s'ha enganxat perfectament a la paret. 






 




Aspecte de l'interior després del cap de setmana de treball

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada