BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 9 de juliol de 2013

Arrebossats fins: Lavabo


Afegint pasta d'almidó  ala mescla
La setmana passada vam començar a fer arrebossats fins (de menys d'1cm) amb morter d'argila. Per fer la mescla més resistent a l'abrassió i per eviatr la pèrdua de material en tocar-la vam afegir pasta d'almidó o "engrudo" a la mescla. La pasta d'almido és un additu natural que es prepara fent una espècie de beixamel amb farina i aigua. Per prepara-ho, (segons la recepta del llibre de Rikki Nitzkin i Maren Termens) es posen 2 parts d'aigua freda amb una part de farina i s'aparta. També es posen 2 parts d'aigua al foc en una olla i es porta a ebullició. Quan l'aigua bull s'afegeix la mescla que hem apartat freda i es remena fins que adquireix una textura espessa a foc lent. Després només cal afegir-ho al morter i l'hi haurem donat resistència a l'abrassió i segons els llibres també certa resistència a l'aigua. Nosaltres l'hem utilitzat en elsarrebossats interiors sense palla.

Hem tapat totes les juntes (porta, cantonades) amb malla de jute (tela de sac) i hem aplicat a llana una capa fina de morter de terra i argila. El suport era una paret bastant irregular de paret de totxana a veure com reacciona. Fianlment com no som molt experts amb la llana l'hem pulida amb una esponja per uniformitzar i donar una textura uniforme a tot el conjunt. Aquí us deixo algunes imatges de procès. Ara al menys ja no veiem les totxanes.

















pulint amb una esponja
Aspecte del lavabo arreboss

La marca del Cusco a la paret


Fent el lavabo amb la Lae, l'Alba i el Cusco



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada