BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 15 de juliol del 2013

Acabats interiors


Aspecte de la paret abans de començar la setmana
Finalment les parets interiors s'han assecat i bé com són les primeres que vam fer com podeu veure el resultat era aquest. Problemes amb la massa i la nostra inexperiència van fer que ens quedessin aquestes marques en totes les juntes on vam posar les guies i demés. Això va passar perquè no es van fer d'un cop i perquè quan vam treure les guies no vam fer cunya en reomplir la massa de cos en la junta i clar no es van ajuntar i va sortir una esquerda. Tot i que hom estat polint i reparant finalment havia quedat així, de manera que el que vam fer va ser amb una mica de massa fer una espècie de capa fina d'acabat o "pintura" en les parts més perjudicades, Les parts superiors i el tram del costat de la porta estaven bé així que vam fer una forma que ens ressaltés el sol i ens acabés de fer el conjunt més maco. Això és una de les coses bones del fang que tot té solució i el que en principi és un inconvenient o un problema, es pot acabar convertint en un detall d'acabat. Per fer-ho vam aplicar una mica de morter d'argila humit amb les mans i després amb l'esponja vam anar repartint tota la massa fins a crear un pel·lícula fina que uniformitzés més o menys (tampoc volíem una pintura perfecte) el conjunt per sobretot tapar les juntes verticals i les taques negres inferiors resultat d'una mala massa que vam fer (la primera).

Així mateix en les parets del lavabo on vam fer els arrebossats fins havien sortit algunes esquerdes però que també hem arreglat amb l'esponja una mica humida i una mica de massa. Finalment hem aconseguit que despareixessin sense problemes així que com dèiem no hi ha res que no tingui una solució. L'aspecte de la paret no és perfectament uniforme i té algunes marques però tampoc ens importa gaire ja que es nota manual i en tenir diferències fa un joc més bonic de llums i ombres, tot i això seria possible si som bons experts amb les llanes de fer-lo perfectament recte i uniforme.




Hem estat enganxant un sòcol fet amb les sobres de rasilla ceràmica que teníem i que vam tallar fa unes setmanes amb la Lae i l'Alba. Per enganxar-lo  a la paret també hm fet servir morter d'argila amb un 5% d'oli de girasol ja que així podrem passar una manguera per netejar el terra sense patir gaire pel fang de la base de a paret.


 
 

 

Finestra de la veritat amb el sol "pintat" amb pintura feta amb argila Toscana d'Ecoclay.

Voluntaris del dissabte amb el Manson, El koletes, El Galán, el Jordi i jo mateix. Aquesta setmana però també hem tingut l'Alba i la Marta. Gràcies a tots



 
 En la part de la caseta vella per tapar el sostre que estava tot trencat i ple de brutícia hem aprofitat el canyís que teníem i amb una grapadora hem fet un "sostre fals"


Imatge des de la caseta vella amb el canyís, el trencadís i la paret ja pintada



Aspecte de la caseta amb els interiors pràcticament acabats




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada