BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 12 de maig de 2014

Crònica curs d'introducció a la construccció amb palla a Barcelona 10-11 maig. Amb Artefakte


Aquest cap de setmana hem repetit la experiència amb la gent d'Artefakte i hem estat novament tocant temes de bioconstruccció diversificant la seva oferta formativa i amb la voluntat de compartir i difondre concpetes/idees/tècniques que sovint no trobem en l'educació formal a les universitats i escoles.
Este fin de semana hemos repetido la experiencia con la gente de Artefakte, y hemos estado nuevamente tocando temas de bioconstrucción, diversificando su oferta formativa y con la voluntad de compartir y difundir conceptos/ides/técnicas que no sulene encontrarse en la educación formal en las universidades y escuelas.

Així doncs em van demanar de fer un curs d'introducció a la construcció amb palla i hem estat un cap de setmana parlant i practicant amb aquest material. Tot i que només hem pogut fer difussió una setmana i érem poques vam decidir tirar-ho endavant. Un curs que ha estat una mica nòmada, però que també ens ha permés conèixer difeerents espais de la ciutat de Barcelona que des de punts diferents treballen per crear, reflexionar, proposar i cambiar les coses des de la col·lectivitat. 

Así pues, me pidieron hacer un curso de introducción a la construcción con paja y hemos estado un fin de semana hablando y practicando con estet material. Aunque solo heos podido hacer la difusion una semana y érmaos poc@s decidimos tirarlo adelante. Un curso que ha sido un poco nómada pero que también nos ha servido para conocer distintos espacios de la ciudad de Barcelona que desde distintos ámbitos trabajan para crear/reflexionar/proponer y cambiar las cosas des de la colectividad.

El matí de dissabte vam estar al local de Transforma Bcn , per la tarda part pràctica  a l'hort comunitari del clot, i diumenge vam retornar al local de Raons públiques, al poble sec. En aquest curs hem vist els principals sistemes constructius amb palla, les principals coses a a tenir en compte, i les possibilitats que ofereix aquest material, hem parlat de legalitat, autoconstrucció, dels antecedents i futur del material i hem aprés  a mesurar bales de palla, a reconeixer si son bones, manipular-les  pentinar-les, fent bales  a mesura, encaixos per pilars, i bales inclinades per les trobades amb la teulada.

La mañana del sábado estuvimos en el local de Transforma Bcn , por la tarde parte practica  en l'hort comunitari del clot,y domingo volvimos otra vez al local de Raons públiques, en el barrio del poble sec. En este curso hemos visto los principales sistemas constructivos con paja, las principales cosas a tener en cuenta y las posibilidades que ofrece este material y hemos  aprendido a medir las balas de paja correctamente, reconcoer si son buenas, manipularlas, peinarlas, hacer balas a medida, encajes para pilares y balas de paja inclinadas para los encuentros con la cubierta. 
Així mateix també he estat parlant de la Red de Construcción con  Paja, a la qual pertanyo i sense la feina de la qual ara mateix segurament jo mateix no estaria dissenyant i construint cases de palla, ni fent aquests cursos. Aixi que llarga vida  al Red i a tots els seus nodes!

Así mismo he estado hablando de la Red de construcción con paja, a la que pertenezco, y sin el trabajo de la cual ahora mismo seguramente no estaria diseñando ni construyendo casas de paja, ni haciendo estos cursos. Así que larga vida  a la Red y a todos sus nodos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada