BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

divendres, 4 d’abril de 2014

DIPÒSIT D'AIGÜES PLUVIALS A LA CASETADEPALLA

Torno amb notícies de la casetadepalla... Més de mig any després d'haver acabat els arrebossats de les parets i havent passat una bona temporada de pluges la caseta es troba en perfecte estat... i això que l'arrebossat exterior és de fang, sense addiitius ni calç.... La banqueta alta (les botes), els voladius ben dimensionats (el barret), i els arbres i vegetació (també són bioconstrucció) que hi ha a la vora ajuden a protegir les parets de la pluja, i en aquest cas es fa evident que es del tot innecessari usar calç... potser més nedavant farem una capa d'arrebosssat fi amb terra i amb olis per quedar-nos del tot tranquils, però vaja la caseta està impecable!!!!

En tot cas el que us volia ensenyar és com hem estat "corrent" aquests dies per empalmar un dipòsit d'aigües pluvials a la caseta abans de que ens perdessim totes les pluges primaverals... I literalment ha estat així. Tot just abans d'aquest ruixat, hem muntat el dipòsit i tot i que hem tingut alguns problemes ja que s'ha deformat molt... hem lograt captar quasi 800 L d'aigua en un dia ;) Els dipòsits els vam reciclar de la deixalleria i contenien restos de gasoil que hem netejat amb aigua calenta i sabó diverses vegades... Segurament aquesta primera omplerta d'aigua també servirà per acabar de netejar-lo i assegurar-nos que no contaminem l'hort que abastirà.... També ens ha servit per entendre perquè tots els dipòsits porten una malla metàl:lica al voltant que ara ens tocarà tornar a buscar a la deixalleria.. però vaja no crec que ens costi gaire.. es tiren tantes coses útils.....

perdoneu per la qualitat de les imatges ja que esten fetes sota la pluja i amb el mòbil... quan acabem de millorar el sistema ja penjaré algunes fotos millors ;)

Abans de la pluja

A finals de la pluja.. amb el dipòsit deformat.. però ple...
Òbviament no cal dir que s'ha de vigilar que l'aigua no acabi a les parets de la casetadepalla i per això s'han de posar "rebossaderos" i orientar-los cap a fora de la nostra "casa"


però vaja aquest fet posa de manifest la quantitat d'aigua que llencem a les calvegueres i que despreciem de la pluja i que podria servir per abastir rentadores, banys, reg i qualsevol aigua que no fós estrictament de consum humà. (que amb filtres també es podria com s'ha fet tota la vida amb els aljubs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada