BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimecres, 23 de desembre del 2020

Tanquem el 2020! Bon 2021!!

 


Any extrany ,com pocs, per la situació mundial, però en el que no hem parat de construir i materialitzar projectes que cada vegada semblen més necessaris en el sentit de cuidar la salut dels seus habitants, del planeta i d'alliberar-nos de factures fent habitatges eficients amb materials naturals, Gràcies per la confiança.

Aquest any els habitants de Torrefeta han pogut gaudir d'un primer cicle a les cases que estan comportant-se molt bé i on fins al desembre (i només de forma molt puntual ara, els dies de boia potenta i fred) encara no havien obert les estufes amb cases que no baixen dels 20-21 graus. ( Aquí estan oberts els equips de climatització des de setembre-octubre ja)

A Súria després de pauses, i discontinuïtats propies de la vida i l'autoconstrucció el cobert finalment esta tancat i arrebossat. Els seus autoconstructors han fet molt bona feina! Enhorabona!

A Banyoles ,després d'una pausa de quasi un any, hem prefabricat la casa amb panells de palla i coberta i s'ha muntat tot amb una setmana, ara seguirem amb finestres, façanes i coberta verda. Amb En Miquel Escobar i Nix profusta!

A Piera l'obra escola, també amb moltes pauses pròpies de l'autoconstrució, ha avançat molt , aixecant tota l'estructura , murs de palla i coberta, i s'han assolit moltes fites! Molt bona feina dels autoconstructors, de tot l'equip i de tota la gent que ens ha ajudat i ha passat per l'obra, que no es poca!!! A celebrar les etapes aconseguides i a seguir endavant!!!  Esperem poder anar reobrint en properes jornades! Amb En Xavi Marco.

A Balaguer, la rehabilitació i reconversió en alberg està a punt d'acabar, obra llarga i complexa però en el que tot i no ser un projecte en bioconstrucció, hem incorporat arrebossats de terra i calç, millorat iluminació i ventilació i calefacció, eficiència, etc... I vaja es un projecte que ve de lluny i que m'ha tingut ocupat els últims anys també. Esperem poder inaugurar el 2021!!! Amb Coeco i en Ricard Guiu.

A Begues s'ha fet una feinada i s'han aconseguit convertir arbres-troncs de la pròpia finca en pilars i bigues. Feina artesana i preciosa gràcies a l'equip de fusta-eco del Polell. També s'ha aixecat una estructura i ja s'ha farcit de palla. Amb en Guillermo, en Valu, en Xavi i en Marco, i la feinada de la Nides, Blanca, Esteve, Erica i família i tots els ajudants que també han passat per allà!!

A Collbató ja tenim llicència concedida i estem acabant d'esperar el constructor i quadrar calendaris per iniciar les obres!!! Esperem a principis d'any poder anar arrancant aquest projecte on barrejarem, prefabricacions,  entramaty lleuger i palla, i autoconstrucció!!! Amb en Marc Soriano.

També he arrancat un avantprojecte per un habitatge de palla a Vinaixa,  d'una família que es dedica a l'agricultora ecològica. Ens trobem en sòl no urbanitzable , complim tots els requisits, i tenim recolzament muncipial en un poble que sofreix pèrdua de població (com la majoria de pobles petits), però està costant poder tirar endavant... Espero que d'una manera o altre poguem materialitzar-lo!!

Gràcies a tots els colaboradors, constructors, promotors, alumnes i gent que m'heu acompanyat aquest any. Sense vosaltres res seria possible!!

Bon solstici, espero que l'any vinent poguem gaudir de bons moments i compartir camins!


Arnau Bujons, arquitecte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada