BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 1 de desembre de 2020

Seguiment obres. Casa de palla "casa entre noguers". Muntatge estructura prefabricada de palla

Continuem  l'obra de la casa de palla casa entre noguers a Banyoles i en una semana llueix així:En aquest cas hem prefabricat a partir del disseny uns mòduls prefabricats de fusta replens de palla fets a mesura. L'empresa encarregada ha estat Nix profusta , empresa local de construcció de cases de fusta, que tot i no haver-ho fet mai va mostrar predisposició per fer-ho. A l'octubre em vaig desplaçar a les seves instal_lacions i ensenyar-los les coses bàsiques a tenir en compte , les eines i ajudar-los a elaborar el primer panell i els estàndrads de qualitat que haviem de seguir. Densitat, humitat i absència de espais sense aillar.

Que jo sàpiga es tracta de la segona casa de palla de fusta prefabricada usant palla local a Catalunya, i de ben segur no serà la última!!! 


Les bales de palla (de blat en aquest cas) las vam dur de l'Urgell, ja que és aprop d'on resideixo i vaig poder assegurar la provisió i on com a  tècnic vaig poder elaborar el control de qualitat i vam procedir a transportar-les. 


Dades:

Superficie construïda 70m2 (planta baixa a dos nivells + altell)

Forjat de fusta + aïllament de celulosa (18cm)

Muntatge de forjat, murs, altell i coberta en 1 setmana

Murs i coberta aillada amb 35 cm de bales de palla 

Envans i altell amb CLT (panell fusta contralaminat) vist

270 bales de palla  (equival a 14,85T co2 absorvides)

Absència de ponts tèrmics, Disseny bioclimàtic

Impermeabilització amb Epdm sobre cambra ventilada on després anirà coberta verda

Classe energètica A++


veure video del muntatge  


Ara seguirem amb la façana ventilada de fusta carbonitzada (Shou Sugi Ban, tècnica d'origen japonés per protegir naturalment la fusta sense tòxics i dotar acabats estètics), les fusteries de fusta , remats i pluvials en zinc-quars i coberta verda.

 

Des de la casa tindrem vistes als dos noguers que presideixen la parcel·laPodeu veure més entrades amb l'etiqueta casa August en aquest blog o a fb #casaentrenogures


Seguim!!


Arnau Bujons, arquitecte


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada