BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 15 de desembre del 2015

Curs de Bioconstrucció amb palla a l'escola agrària de Tàrrega . Octubre 2015




Després de molts mesos de treball, i preparació aquest octubre hem realitzat el primer taller de bioconstrucció teòric i pràctic amb bales de palla a L'escola agrària de Tàrrega.. En el taller hem construït una sala amb bales de palla auto-portants, aprofitant un porxo existent. Han passat unes 21 persones, de la zona de Lleida però també d'altres punts de Catalunya amb professions molt diverses com, agricultors, cuiners, arquitectes, jardiners, paletes, enginyers, informàtics, fisioterapeutes, etc.. però totes interessades en les possibilitats del material: La palla, com una alterantiva real per la construcció.




Un total de 7 sessions, amb continguts teòrics i sobretot molta pràctica sota la premissa d'aprendre-fent i on hem vist tots els punts /tret de la coberta) que conformarien bona part d'una casa feta amb aquest material. Durant el curs vam tenir una visita de tele Tàrrega, on veureu el vídeo que ens van fer.


Finalment dir que moltes gràcies al Ramon Anguera i el Ramón Cuadros , el Petit i l'equip de cuineres que m'han fet molt fàcil l'estada allà i que han permès que el taller i la construcció es desenvolupés correctament i hagin apostat per aquest projecte . També per suposat a tots els que han assistit, pel seu esforç i ganes d'aprendre, treballar i compartir que han demostrat a través de totes les hores del curs i les que no, i a tots els que ens han vingut a ajudar!
Gent molt interessant que segur que ho traslladaran a les seves explotacions i cercles. Ha estat molt interessant viure aquesta construcció amb tots vosaltres ! Gràcies.

Hem vist el concepte de banqueta amb neumàtics, cèrcols perimetrals inferiors i superiors, pre-marc de porta i finestra, amarre, aixecar murs amb bales de palla i dividir-les, grapes, estaques, pre-arrebossat, masses de terra, arrebossats, proves de terra i dosificacions, arrodoniments, juntes i moltes coses més...

Us deixo amb algunes imatges del procés ;) Tot i que hem estat rodant un time-lapse de tots els dies que quan tinguem adjuntaré!! ;)











 

vista tècnica  a la casetadepalla, caseta, cabaneta i galliner:





I així estan les coses a l'espera del bon temps  on continuarem amb noves propostes per acabar la caseta i aprendre en un cas real ;) Us agrada?

Us tindrem informats podeu seguir això i molt més a @casetadepalla







CONTINUARÀ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada