BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimarts, 15 de desembre del 2015

Banc de Terra a la plaça de les Glòries, Barcelona

Us deixo algunes imatges del taller que hem realitzat aquest desembre al jardí comestible comunitari Entreencants a la plaça de les glòries de Barcelona.

Hem realitzat un taller de bioconstrucció amb terra en la que després d'unes proves hem utilitzat les terres de les obres de remodelació de les glòries per construir un banc-escultura per poder seure i reunir-se al jardí comestible.

han estat unes jornades totalment pràctiques on hem construït amb tres dies aquest banc.

Hem utilitzat en aquest cas una tècnica similar al superadobe, o de terra premsada encofrada en sacs, ja que era la més adequada per el tipus de terra i granulometria que teníem. Com sempre dic l'important en la bioconstruccio es adaptar-se als recursos i materials disponibles, aquí, la terra de les obres:



Aquest projecte es en si mateix és un petit manifest de la reutilització i valoració de la terra com a material de construcció així com també una prova viva on hem posat als límits els morters de terra. Els arrebossats exteriors estan fets amb morter d'argila (en aquest cas de la casa ecoclay) al que li hem afegit additius naturals per dotar-lo de propietats resistents a l'aigua  i una base amb morter de calç-natural El tigre, elaborat a les Terres de Lleida.

Veurem com avança de moment ens ha quedat ben xulo i és interessant el contrast de l'arquitectura participativa i d'escala petita que hem fet al costat de l'arquitectura icònica de la ciutat de Barcelona amb Jean Nouvel, Bohigas, etc.. . Us agrada?

Moltes gràcies a totxs els que heu participat., als hortelanxs, i al Toni i la Maria del Mar de l'associació Nàfent per invitar-me. Ara a gaudir d'aquest espai i a cultivar-lo;)




En ser un taller de tres dies hem hagut d'accelerar un pèl els temps de construcció i no respectar del tot el repòs, però tal i com ho hem fet en graus d'humitat, tipus de mescles, parant atenció a com endureix i mimant-lo una mica en aquest procés, estic segur que tindrà un molt bon comportament. El temps dirà ;)

Interessant tornar a comprovar que amb l'orientació d'algú es possible autoconstruir i aprofitar els recursos disponibles per crear amb les nostres mans quasi el que poguem arribar a imaginar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada