BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dissabte, 18 d’abril de 2015

GALLINER CASETA DE PALLA 2015

Aquesta setmana, per nosaltres ha estat la del Galliner de la casetadepalla, que després de la hivernació hem pràcticament acabat! (falten uns detallets només).
Per una banda em fa molta il·lusió compartir amb vosaltres que surt un artcile publicat del galliner i dels tallers que vam estar fent a la revista  Brizna num 16 de la Red de construcció amb palla. Espero que us agradi! ;)
Des d'aleshores i aquelles fotos hem fet moltes cosetes (tanca amb fustes recuperades -i molt tortes!!!-, pintures a la cal, experiments en tractaments de fusta, reciclatge de portes, abeurador DIY -a millorar-,  menjadora, ponedero, lloc per dormir, piscina de cendres, etc...que explicaré en un altre post Tot ho hem fet nosaltres dos, amb els recursos que teníem a mà.

Però el que ens fa més il·lusió és que el galliner ja té dues gallinetes. L'antonia i l'antonieta, les antonies ;)

Trobar gallines ponedores ha estat una odissea, Nosaltres no en teníem ni idea i pensàvem que estant al camp seria fàcil trobar-ne, però la veritat es que ens ha estat pràcticament impossible trobar gallines diguem-ne  normals, ja que a nivell "industrial" als pollets ja se'ls talla el bec quasi en néixer perquè teòricament no piquin els ous i no es facin mal entre elles, però a nosaltres no ens acabava d'agradar la idea i més tenint en compte que tenen molt espai i estaran picotejant el terra, i per tant és la seva eina. A part no oblidem que aquestes gallines seran la nostra trituradora i generadora de compost per l'hort. Tampoc som uns experts en el tema, però es veu que depèn com es faci pot ser un problema per elles, i posats a comprar tampoc volíem comprar per comprar qualsevol cosa i contribuir amb una pràctica que d'entrada no ens acabava de fer el pes.

Finalment via l'ERA de Manresa, vam aconseguir el contacte del Gerard d'Ecoapallareta que està a manresa i es craidor de pollastres de la raça penedés (millorada), i ens va ensenyar com els tenia ell i tot el cicle que havien passat elles des de pollets allà  a casa seva, on estaven com unes reines i han estat menjant pinso ecològic. Moltes gràcies per tot!! La idea és posar diversitat i acabar posant diferents tipus, havíem vist això de les raçes autòctones recuperades i ens va encantar, tot i que ponen "menys" ous que les "ponederes americanes", però vaja segurament com en tot les coses a foc lent tenen un altre gust.. Esperem amb el temps anar posant diferents varietats i aprendre ;)

La raçana penedés és una raça autòctona d'aquí, Aquestes són tipus "negre" però tenen un munt de reflexos liles, verds, blaus, quan els dona la llum, quines ganes de veure-les grosses i boniques! Les antonies són dues polles joves que van nèixer el 31 de desembre. sembla que encara els i queden 1 o 2 meos per començar la posta, de moment estan espantadetes per el canvi de lloc, i es passen tot el dia  a dins del galliner, senyal que els agrada, però ja s'adaptaran!! I amb el cusco, el nostre gos també ;)

 

Alba i Arnau, Abril 2015

Trobareu tot sobre el galliner de la Casetadepalla amb l'etiqueta #galliner, i recordeu que podeu rebre totes les publicacions si us subscriviu al blog  ;) o també  via FB. ;)

Al segúent album de Fb trobareu vàries fotografies de tot el procés!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada