BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimecres, 26 de novembre de 2014

Casetadepalla i Renadívola a la fira Ecoreus 2014.

ECO REUS

Programació de la Fira Ecoreus carregada de molts actes i tallers i on hi haurà una secció dedicada a la bioconstrucció i el territori. Participaré amb una xerrada sobre cases de palla i un taller per totes les edats de "grans i fibres" on explorarem els materials per construir en bioconstrucció. En aquestes mini-jornades dins de la pròpia fira es parlarà de temes com la geobiologia, la construcció amb palla, amb terra, amb pedra, estufes d'inèrcia tèrmica i moltes coses més... Els que us quedi a prop no us ho perdeu!


PROGRAMA: 

DIVENDRES:
SALA 6, 17:00CINEMA. "Nuestro pan de cada día" Un frío entorno industrial que deja poco espacio al individualismo. Las personas, los animales, las cosechas y las máquinas juegan un papel importante en la logística de este sistema que proporciona el sustento de vida de nuestra sociedad. (NOMINADA MEJOR DOCUMENTAL ACADEMIA DE CINE EUROPEO)

SALA 1: 18:00JOSEP PÀMIES. Conferència: Càncer, Sida, Ébola, Diabetis...Malalties Curables!
Tarima/CHILL-OUT: 20:00: -Israel Sales: Mùsica: Sons ancestrals i nous sons .(Didgeridoo y Hang)

DISSABTE:SALA 1, 10,00  Bioconstrucció i territori: Arnau Bujons (CASETADEPALLA)
“Construcció amb palla i terra. Una opció ecològica de futur viable, eficient, i de qualitat”

PLANTA BAIXA:  Des de les 11,00: L’INFLABLE DELS RESIDUS per saltar i aprendre

SALA 6; 11:00CINEMA : "Black Fish". Blackfish ens explica la història d'Tilikum, una orca que ha matat diverses persones al llarg de la seva vida en captivitat. La directora Gabriela Cowperthwaite reuneix imatges impactants i entrevistes amb una gran càrrega emotiva per explorar l'extraordinària naturalesa d'aquestes criatures, el tracte que aquestes espècies reben en captivitat, la vida dels seus ensinistradors i les pressions que exerceix la indústria dels parcs aquàtics..

SALA1: 11:00- Bioconstrucció i territori: Josep Pou" La Ciutadella Ibèrica de Calafell: construïnt amb terra com fa més de 2000 anys"

SALA 2: 11:00- - Gisela Krutzberg, fundadora de SCAVUG. Conferencia:"El futuro cuántico de salud y bienestar para tí y tus animales ya es realidad"

SALA4: 11:00-  Marta Malet Casas. Dietista de "El Maset". Conferencia: " La dieta Detox qué és i  quins beneficis ens aporta”

ZONA INFANTIL 11,00hBioconstrucció i territori 
Taller de terra per a grans i petits, amb Arnau Bujons  de CASETADEPALLA i la Maia de RENADÍVOLA:
Taller per grans i petits de construcció amb terra on farem algunes barrejes de terra, toves (adobes), i sentirem i tocarem  els materials

SALA 1 : 12:00- - Venerable THUBTEN WANGCHEN. Conferència: "Tibet. Budisme i Felicitat"

SALA 212,00- Edith Almeyda F.  Conferència.: ¿ESTÁS CONECTADO AL AGUA (H2O, H3O) O A LA INTOXICACIÓN?? RESPUESTAS DESCONTAMINANTES EN TU COMIDA Y EN TU VIDA. Por Amor al Agua.

SALA 6; 13:00CINEMA: "SLOW FOOD". Una biografia audiovisual que convida l'espectador a conèixer l'emotiva i revolucionària vida de Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food. Festa, política, celebració, lluita i malaltia són els ingredients de la recepta d'aquest gran visionari italià que va saber promulgar una nova forma de menjar a nivell mundial. 

ZONA INFANTIL:12:00- : ESCOLA de naturalistas del  GEPEC:" Conectar amb la natura" Manualitats.

SALA1- :13:00: Venerable THUBTEN WANGCHEN. Recitació de Mantres.

SALA2- 13:00: Carme Pagés Pallisé, presidenta de la coop. El Brot. Membre de “ Som lo que sembrem”    Conferència“Aturar la depredació de la Terra i la contaminació amb un consum agroecológic i responsable"

SALA 2-: 13:00Yusuf CabréNaturòpata i Coach de Salut Integral. Conferència: “Estas enfermo o estás intoxicado?

SALA 4, 15,30h.   El Hogar Pro-veganElena Tova (Fundadora) La vida en un santuari d’animals

SALA 3 16,00hBioconstrucció i territori A pastar Fang I Quer Bioconstrucció:Bioconstrucció i eficiència energètica.

SALA1: 16:00: - CINEMA: Director, José Luis López. "LAS TRES VIDAS DE PEDRO BURRUEZO". Explica la història del músic i artista Pedro Burruezo, basant-se en les tres àrees principals en què es divideix la seva vida: la part musical (porta 30 anys en la música, l'eco-activista (és redactor en cap de la revista "The Ecologist" i viu amb intensitat el món de l'ecologia); i sobre el pensament i la cultura

16:00: SALA2Mª PILAR IBERN “ GAVINA Conferència: "La farmaciola de tardor"Amb consells senzills aprendrem quins son els aliments, i complements més adequats en aquestes estacions, quines son les millors coccions, les espècies més terapèutiques per prevenir refredats, i dolències típiques del fred i la humitat. Els embolcalls i tractaments casolans amb ingredients a l’abast també hi tindran el seu espai. La natura es sàvia i ens dona els ingredients adequats a cada estació anem a des

17:00: SALA 2:- 1ª TAULA RODONA EN DEFENSA DEL TERRITORITemes: Projecte Castor.Transvasament de l'Ebre. Fracking i Shale gas.. Abocaments (Lindano). PARTICIPANTS: Joan Carles Lopez, Expert en Geobiologia i radiacions de l'hàbitat, membre de GEA i president l'Associació Terra Vitae. Joan Antoni Panisello Membre de la PDE (Plataforma en la defensa de l Ebre).Cristina Reverter Cid , JuanEvelio Monfort CidJoan Ferrando Doménech. Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia     .Tarima/CHILL-OUT17:00David Gateu VallsVine a fer Tai-Chi!!

SALA 1-17:30 CINEMA “ LA BARBACOA” Director Enric Urrutia."La Barbacoa".La barbacoa, film documental d´Enric Urrutia, reflecteix l'actitud humana en relació a la seva alimentació des del naixement de l'ésser viu que serà transformat en producte final de consum, la seva existència i la seva mort anunciada.LA BARBACOA és un títol imprescindible contra la hipocresia social sobre la indústria càrnica i contra l'especisme.

SALA 3 18,00hBioconstrucció i territori A pastar Fang I Quer BioconstruccióDe llar de foc a estufa d’inèrcia tèrmica.

Tarima/CHILL-OUT17:00David Gateu VallsSessió de musicoteràpia

SALA 2: 18:00: German Martinez Boira . Conferència: "HORT URBÀ: l’hort al balcó, terrats i patis
SALA 4: 17:00: Grup Magic Spirit: Taller de Feng Shui
SALA 6; 13:00CINEMA" ORO NEGRO".SALA 3 19,00. Bioconstrucció i territori: Manel Tosas:                                                                                                                     “Les construccions de pedra seca, l’adaptació a un medi (sostenible)”

SALA 1: 19:00 Tertulia: ENRIC URRUTIA, director de "La Barbacoa" i editor de la revista "BIO-ECO Actual",conversarà amb els assistents.

SALA 4: 19:00: Viva Quiropràctica. Conferència; " La salud es la capacidad de adaptarnos al estrés diario"
Tarima/CHILL-OUT  20,00hOROMË en concert

DIUMENGE:
SALA4: 11:00. Mercè Laseca i MartíCentre Caminem. Conferencia Xerrada-Presentació: “SALUT – VULNERABILITATCom resoldre la relació tòxica causada per aquest binomi incompatible”
La presentació evidencia la interelació bio- emocional com a generadora de les diferents alteracions físiques que experimentem i el condicionament que sobre elles exerceixen la “por” i una debilitada capacitat de decisió .

SALA 3: 11:00CINEMA: "Nosotros alimentamos al mundo."Una película de Erwin Wagenhofer Cada europeu menja l'any deu quilos de verdures regades artificialment en hivernacles del sud d'Espanya, tot i l'escassetat d'aigua. UNA PELICULA SOBRE L'ESCASSETAT DINS L'ABUNDÀNCIA

ZONA INFANTIL 11,00h TALLER DE GEOBIOLOGIA (Joan Carles López)
Pràctiques amb les varetes de llautó per a veure que trobem, i despertarem la sensibilitat amagada, per a grans i petits  a la esplanada de la fira
SALA 2: 11:30.  CONSOL RODRÍGUEZ, autora del blog  KIJIMUNA’S Kitchen  i formadora de Cuina Creativa Crudivegana a Barcelona i Madrid, ens parlarà de les bases de l'alimentació viva i ens presentarà el seu projecte Kijimuna s Kitchen .: "Els tallers creatius de Raw Food amb ingredients vius, sans i naturals”

SALA1: 12:00MARTA POVO. Creadora del Sistema Geocrom des de 1994, acupuntora, docent i escriptora de 19 llibres. Conferència.: “GEOMETRÍA, AGUA DE MAR Y HÁBITATCorregir, sanar i potenciar un espai mitjançant l’aplicació dels arquetips codificats de la Geocromoterapia.

ZONA INFANTIL 12,00h CONTACONTES amb ALEIX CORT. L'autor, Aleix Cort de la sèrie de contes "TONET" estarà amb nosaltres.

SALA4  12,00h . Bioconstrucció i territori:   Joan Carles López “Hábitat, Geobiología, radiaciones y soluciones”

SALA 2: 13:00.  Eduard Sarrà. Cuiner macrobiòtic d’ OMEDETTO cuina macrobiòtica, ens farà una xerrada

SALA 3. 13:00. Carme Martinez y Juan Anula. Taller: "La ecología del Ser: reciclaje de residuos tóxicos en cuerpo, mente y espíritu".

SALA 4: 13:00. Isabel Nevot EspuñaCentre Caminem.Xerrada – Taller: “ L’impacte del símbol més enllà de la consciencia individual”.Una activitat participativa dirigida a comprendre fins a quin punt impacta el símbol sobre el nostre inconscient i alhora com podem utilitzar-lo per a obtenir aclariment i orientació per l’autoconeixement i la pressa de decisions.

SALA 6: 13:00CINEMA: "El viaje de la Tortuga" Una petita tortuga marina segueix el camí dels seus ancestres en un dels més extraordinaris viatges del món natural. Però són moltes les probabilitats en contra, ja que només una de cada mil tortugues sobreviuen a aquest viatge .... “

SALA 6: 14:30CINEMA : "Black Fish". Blackfish ens explica la història d'Tilikum, una orca que ha matat diverses persones al llarg de la seva vida en captivitat. La directora Gabriela Cowperthwaite reuneix imatges impactants i entrevistes amb una gran càrrega emotiva per explorar l'extraordinària naturalesa d'aquestes criatures, el tracte que aquestes espècies reben en captivitat, la vida dels seus ensinistradors i les pressions que exerceix la indústria dels parcs aquàtics..

SALA 1: 15:00.  Bioconstrucció i territori  GTEL  energia lliure sense fi és possible

SALA 2 15,00 Bioconstrucció i territori  Associació Masía Castelló "Recuperem el poble abandonat de Castelló (Vandellòs)”

SALA 4: 15:00: Martine Rast Boillat. Conferència: "Las emociones y tú; un enfoque práctico para gestionar tus emociones".

SALA  3: 15:30Grup Magic Espirit. Meditació amb bols.

SALA 1. 16:00TAULA DEL WIFIEn aquesta taula s'explicarà l'últim de com estan les coses i després posarem a disposició dels assistents un debat de preguntes i resposta, dubtes i comentaris, perquè se surti de dubtes amb el procés.Ponents.: Joan Carles LópezExpert en Geobiologia i radiacions de l'hàbitat, membre de GEA i president l'Associació Terra Vitae.Miquel Roselló Callau Professor  i Màster en teràpies regressives.Antoni Madueño Ranchal  Professor, músic. Ex- responsable de salut laboral de l'area d'ensenyament del sindicat CC.OO. de CatalunyaMilena Aran Llicenciada en Ciències per la Universitat de Barcelona. Doctora en Filosofia (secció Filosofia de la Ciència) per la Universitat de Barcelona.  Investigadora i directora "escola sense wi-fi" Catalunya". Coordinadora Fundació VivoSano a Catalunya. Experta en el problema CEM.

SALA 3 16:00: Pedro Moreno. LLum llibres. Conferència: El poder de la palabra para traer cambios al planeta”
SALA 2:  16:00MARTA POVO. Taller.: “Taller vivencial de Lectures de l'Ànima mitjançant la geometria sagrada”
(Taller de pagament: 9€)

SALA 4: 16:00Martine Rast Boillat. Taller: "Tú eres el camino y la confianza la columna  vertebral"

SALA 6.  17:00. CINEMA: "SLOW FOOD". Una biografia audiovisual que convida l'espectador a conèixer l'emotiva i revolucionària vida de Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food. Festa, política, celebració, lluita i malaltia són els ingredients de la recepta d'aquest gran visionari italià que va saber promulgar una nova forma de menjar a nivell mundial. 

SALA 4. 17.00Pablo Tirado( Mi Tienda ecológica) Conferència: "La revolución que está mejorando la salud de muchas personas: Agua enriquecida con hidrógeno.

SALA 3 17:00. Rodolfo Alabi. Conferència: "Reingenieria del alma para el nuevo tiempo"Se nos ha hecho una costumbre vivir desenraizados de la pachamama, y esto se traduce en falta de propósito, miedo, y no estar presentes. ¿Cuántos egos y patrones aflictivos obsoletos debemos soltar para retornar al corazón?. ¿ Cuáles son las verdades sagradas que debemos recordarle al alma para "re-naturalizarnos?." Entregamos sabiduría y alquimia ancestral con amor para ayudar a nuestra liberación álmica.

Tarima/CHILL-OUT17,30: Pedro Moreno: Practica Jin Shin Jyutsu

SALA 3 18:00Rodolfo Alabi. Taller: "La palabra como energía".Preguntas que serán respondidas con la alquimia sagrada del corazón.

ZONA INFANTIL 18,00hLliurament premis ECOREUS dibuix infantil

SALA 419:00Mª Carmen Tudela; escriptora. Conferència: "Mente y emociones”

CLOENDA ECOREUS 2014

(Lamento la mala visibilitat del programa se'm copia el text amb format) :( aquí podeu veure'l també:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada