BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 17 de març de 2014

Fotos taller bioconstrucció CASETADEPALLA amb Artefakte, al local de Raons Públiques


Salutacions a tothom. Perdoneu pel retard o el silenci no és que no estigui actiu, al contrari, però em costa actualitzar el blog.. al Fb de  caseta de palla trobareu més entrades breus sobre el que tinc entre mans així com d'altra informació d'interés. Tot i això aquí continuaré fent entrades quan pugui més extenses aportant contingut a la xarxa  i al blog, ja que tinc moltes notícies i projectes en marxa, ja aniré informant.

Deixo unes imatges del curs-taller de cap de setmana que vaig fer invitat per la gent d'Artefakte al local de Raons Públiques a Barcelona, parlant de crisis energètica, bioconstrucció, disseny bioclimàtic, geobiologia, materials, tècniques antigues i "modernes", cobertes verdes, ... Un plaer aquesta colabració amb Artefakte amb qui de ben segur en sortiran noves col·laboracions per dotar de continguts sovint "amagats", "desconeguts", o "no-oficialistes" de qualitat a preus assequibles des d'una perspectiva crítica.

Vam ser 12 persones i vam convinar les sessions teòriques amb una mica de parts pràctiques.  Per la tarda vam sortir al carrer del Poblesec a elaborar alguns adobes i vam exprimentar fent un bloc de palla alleugerida. Així tothom es va embrutar les mans i va tornar a ser nen@s per un moment amb les mans plenes de fang. També vam practicar amb unes varilles buscant la Red harttman de la sala. Tot i que nos sóc cap expert en geobiologia,  vaig voler transmetre els meus (petits) coneixements sobre aquesta ciència i portar les meves varilles perquè veiessin com són i com fabricar-ne, i sobretot per donar a conèixer.

Deixo algunes fotos :

*L'adobera la vaig fer amb peces reciclades del dia dels trastos vells. Es tracta d'una adobera petita de 8x10x20cm amb dos mànecs per facilitar que es desenmotlli la massa.

Aquest 2014 m'estreno oficialment com a tallerista, després d'haver fet un taller pràctic d'introducció a la construcció amb palla, i ara aquest d'introducció a la bioconstrucció.... Proximament faré un taller de construcció d'un Forn amb Cob, i espero que algunes coses més! Ja aniré informant!

si esteu interessad@s en participar o organitzar un curs, no dubteu en contactar ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada