BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 22 de maig del 2023

Rehabilitació en bioconstrucció: taller pràctic 8-9-juliol 2023



Es possible transformar una construcció existent en una construcció d'alta eficiència energètica amb materials naturals?

Això és el que veurem en el proper taller de construcció amb palla, enfocat a la rehabilitació, on farem un SATE (Sistema d'aillament tèrmic per l'exterior) amb bales de palla senceres, donant 35 cm d'aillament a l'habitatge i que barrejat amb estratègies bicolimàtqiues transformarem  en un edifici de consum quasi nul. Taller formatiu en obra real.

Usarem una variacó/adaptació de la tècnica CUT  (cut descentrat) que també serviria per a obra nova i veurem de principi a fi com aixecar un mur amb bales de palla.


Quan costa?  (120/140€)

Inscripcions (amb pagament abans del 15 de juny) - 120€

Altres:  -socis RCP, i exalumnes casetadepalla , parelles /grups d'amics, aturats- 120€ (fins a tancar inscripcions)

Preu sense decomptes o inscripcions amb pagament més tard del 15 de juny: 140€

Places limitades!!

INSCRIPCIÓ:  https://docs.google.com/forms/d/1kGUh3NfCVG8lS5Yrz8dgLfZ69cGR7GwqfH9-q-DCaCM/edit

En els propers dies ens posarem en contacte amb la informació per fer el pagament o confirmar la teva inscripció. Només un cop rebut el pagament tindràs la plaça reservada (no abans!).


Les places solen exhaurir-se, així que reserveu la vostra!


A qui va dirigit?:

Técnics, autoconsructors, constructorxs professionals i qualsevol persona interessada en la bioconstrucció. No calen coneixements previs i experiència tot i que si es té segur que s'aprendran moltes coses novesç


Formador:

Arnau Bujons, arquitecte i bioconstructor responsable del projecte Casetadepalla. Amb 10 anys d'experiència en disseny i execució de construcció amb palla i materials naturals. He realitzat diversos habitatges i construccions amb aquest material i acompanyat diversos projectes d'autoconstrucció o construcció porfessional. Secretari de la Red de construcció amb palla i cocreador i formador de la formació professional europea en construcció amb palla a Espanya Steprcp. (Vaig estar a Àustria a fer les pràctiques de la formació step del mòdul de rehabilitació/wrapping amb palla l'any 2018.)

Segurament , mentre aixequem murs, tindrem de suport a estudiants en pràctiques que estan acabant la formació professional  europea en construcció amb palla #steprcp.


Programa:

Divendres 7. 

arribada i rebuda dels assitents: 19.00-20.00

20:00-21:00 Xerrada sobre la construcció amb palla, propietats i referents i explicació del projecte

21.00 sopar per compartir ("de traje/yopongo" cadascú porta alguna cosa per menjar i compartir)

Dissabte 8:

9.30-14.30

Presentació, visita l'obra i repàs de detalls constructius i slolucions adoptades.

La bala de palla, material per construir.

Manipulació i preparació de la bala de palla. 

16:00- 19:00

Aixequem murs amb bales de palla, col·locació de llistons i encaixos cut, bales especials, bala sencera i llibrets, bales a mesura sense fils. Eines.


Diumenge  9.30. 14.00

Aixequem murs. Útima filada i resolució de punts especials. 

Afeitat de  murs i preparació suport per arrebossar.

Explicació de les diferents capes que vindran per acabar els mur. (si tenim temps es farà un demostració o projecció de la capa d'imprimació)

Tancament i dubtes

14.30. Dinar de comiat

16.30. Cercle de tancament i despedida


Serà un taller eminentment pràctic, que contarà amb uan xerrada teòrcia amb presentació amb projector el divendres i la resta del taller es faran explicacions i aplicacions pràctiques de la teoria a peu d'obra. Metodologia aprendre fent amb acompanyament professional.


Serà un taller en sec, sense revestiments. Més endavant es faran algunes jornades sobre arrebossats de terra i calç

Allotjament i ubicació:

Es farà en un poble a  prop de Lleida, passarem la ubicació quan estigueu inscrites. El taller inclou dinar (vegetarià) i hi ha possibilitat d'acampar a la finca . També disposarem d'una sala gran i matalassos per dormir (sense cost.) Els sopars seran a càrrec de cadascú tot i que segurament es disposrà d'un espai per cuinar. Contarem també amb la participació en l'obra d'estudiants de la formació professional STEP que estaran fent pràctiques a l'obra. Cal arribar el divendres al vespre

Tindrem un bany sec i possibilitat de dutxa a l'aire lliure. Oferim la possibilitta de dormir i esmorzar sense costos però cal entendre que els erveis són bàsics, Si algú li calen més comoditats us podem recomanar algun lloc a prop de l'obra.


Devolucions i anul·lacions:

Fins al 20 de juny es poden fer devolucions de l'import del curs exceptuant 20 € com a despeses de gestió.

Passat el 20 de juny no hi haurà devolucions, a no ser que sigui una causa de força major o es pugui omplir la plaça.


En cas d'anul·lació del taller, s'oferiran noves dates i en cas de no poder assistir en les noves dates es retornarà el 100% de l'import.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada