BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dimecres, 25 d’abril del 2018

Estem d'obres. Habitatges bioclimàtics amb fusta i aillaments naturals (palla i cel·lulosa) #bioconstrucció



Arquitecte: Arnau Bujons
Aparellador: Xavier Marco
Constructora: Coeco
Instal·lacions: J.M Sellés


Em plau anunciar que des del 7 de març estem d'obres de dos habitatges bioclimàtics entre mitgeres fets amb estructura de fusta i aillaments naturals. Un amb bales de palla i l'altre amb fusta entramat lleuger i celulosa.

Dos projectes que responen a les necessitats dels clients i al seu pressupost i que s'han consensuat amb quasibé un any de treball per arribar a assolir l'habitatge que volien, i adaptat a les seves necessitats.

Els dos projectes, cosins germans però de dimensions i necessitats molts diferents, s'adapten al que ells volen, on hem fet una feina d'acupuntura optimitzant els metres quadrats i el volum construït en una parcel:la molt ben orientada en un indret preciós però que per la seva posició té alguns sobrecostos afegits tals com murs de conteció i moviemnts de terres, per dotar un dels dos habitatges d'accessibilitat al 100% i pdoer gaudir de l'esapi exterior.

En els dos casos s'ha optat per forjats sanitaris ventilats i coberta (ventilada) de teules (per normativa). Inclouen calefacció per biomassa per ACS i terra radiant i recuperació d'aigües pluvials per reg, lavabos i rentadora

Es tracta de dos habitages amb classe energètica A no només en consum si nó també i per mi més improtant en demanda.

Per la meva banda m'agradria agraïr a la propietat que s'hagin deixat assessorar per la meva filosofia de com hauria de ser l'arquitectura, en que hem fet una aposta clara pel bioclimatisme i sistemes de disseny passius, per reduir la demanda energètica i augmentar el confort (sense sobrecost, només pensat-hi), així com sistemes d'estalvi d'aigua. També vam fer un estudi geobiològic per valorar esl llocs més aptes per als espais de repòs i hem utilitzat en bona part materials naturals. En tot cas són dos habitatges que responen a les seves necessitats i que proposen maneres de construir i de pensar l'arquitectura que no són gaire habitauls encara al menys a la Segarra.

Estic convençut que el futur anirem per aquest camí. Invertir en bons aillamnets i en un bon disseny que permeti un confort i un estalvi energètic important i cuidar la qualitat de l'aire i dels espais que construïm. Una llar, personal, i adaptada al lloc però suficientment versàtil per admetre canvis en un futur i sense un increment ( o ben petit) de cost respecte a l'obra convencional, però que en els dos casos tenen prestacions molt per sobre del que estableix la normativa espanyola (CTE).

Podeu anar seguint l'àlbum de les obres aquí:

Per útlim dir que com a arquitecte estaré encantat d'acompanyart-te, escoltar-te, ajudar-te, assessorar-te i fer posible el teu projecte amb crietris de sostenibilitat i salut.

COMENÇA LA OBRA:


















Continuarà ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada