BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dilluns, 9 de juny de 2014

TALLER BIOCONSTRUCCIÓ EIVISSA 21 I 22 DE JUNY


Pròxim taller de casetadepalla:

CONSTRUCCIÓ UN FORN DE FANG AMB "COB"

Des de Casetadepalla i Ibosim Cerveza Artesana, juntament amb l'Escola Waldorf d'Eivissa us proposem venir a passar un cap de setmana de contacte directe amb la natura i esculpir amb les vostres mans un forn de fang per fer-hi pa i pizzes. Curs de bioconstrucció i empoderament: Terra, Aigua, Foc i Aire!

Serà un taller pràctic de bioconstrucció adreçat a autoconstructors. Construirem de principi a fi un forn de fang amb la tècnica cob. Processament i reconeixement de terres, capa aïllant amb ampolles de vidre reciclades i parets amb "cob". Crearem voltes, escultures i decoracions amb fang i trencadís. Parlarem sobre la història de la construcció amb terra, permacultura, beneficis, qualitats i transmissió de calor.

*80 euros el cap de setmana complet. places limitades, així que reserva la teva plaça.   Els preus inclouen dinar i esmorzar ecològics oveolàcteo vegetarians (per a necessitats específiques/celíacs, vegans, etc. indiqueu-ho al mail amb la inscripció).

info i inscripcions OSCARENGUITA@GMAIL.COM/ . Inscripcions obertes fins al dia 18 de juny! *SI vens acompnayat la segona persona té un 50%  de descompte en el preu.

Bon profit!

PROGRAMA DETALLAT:

DISSABTE 21 de juny:

matí: 10:00 -14:00  teoria i pràctica

9:00. esmorzar
10.00 -Cercle d'inici. Presentacions i estiraments.
11.00- Reconeixements de terrenys vàlids per a la construcció amb terra i proves. Elaboració de masses d'argila amb diferents composicions, processat, cribat i mesclat (pràctica)
12.30- 14:00 Introducció  a la bioconstrucció  amb terra I. Història, tènciques, materials, propietats, criteris de permacultura i bioconstrucció.  (teoria)

14:30- dinar amb productes ecològics

tarda-16:00-19:00 pràctica

16:00-17:30: Replantejament del forn, i capa d'aillament amb ampolles reciclades i fang.
17:30-19:00: Capa d'inèrcia i creació de la cúpula del forn amb cob
19.00- Cercle de tancament


DIUMENGE 22 de juny 

matí: 10:00 -14:00  teoria i pràctica

9:00esmorzar
10.00 -Estiraments, activació corporal.
10.30- 12.30 Capa d'Aíllament amb cob I palla  (pràctica)
12.30- 14:00 Introducció  a la bioconstrucció  amb terra II. Introdució als morters d'argila i additius. Transferència de calor, inèrcia tèrmica, aïllament i tipus de forns. (teoria)

14:30- dinar amb productes ecològics

tarda-16:00-19:00 pràctica

16:00-19.00: Acabats i decoracions. Capa hidròfuga amb morters de terra amb additius naturals o amb calç en pasta. Trencadís, escultures de paja-barro (pràctica)
Buidat del forn i acabat.
19.00- Cercle de tancament i despedida. Festa de celeberació amb Ibosim cerveza artesana.


El curs es completarà amb informació digital amb els apunts del curs sobre bioconstrucció així com apunts específics sobre construcció de forns, tipus i sistemes i també consells sobre la posada en marxa del forn, el seu funcionament i  receptes de cuina per utilitzar al nostre forn.

L'objectiu del curs és apropar als assitents la Terra com a material de construcció així com empoderar-los en l'autoconstrucció tot construint un forn tradicional d'argila.

Cal portar roba còmoda i per embrutar,  boli, paper  i ganes d'aprendre i compartirCASTELLANO:

CONSTRUCCIÓN DE UN HORNO DE BARRO CON COB

Desde Casetadepalla e Ibosim Cerveza Artesana, junto con la Escuela waldorf de Ibiza os proponemos venir a pasar un fin de semana de contacto directo con la naturaleza y esculpir con vuestras propias manos un horno de barro parea hacer pan y pizzas. Curso de Bioconstrucción y empoderamiento:Tierra, Agua, Fuego y Aire!

Será un taller práctico de bioconstrucción dirigido a autoconstructores. Construiremos de principio a fin un horno de barro con la técnica cob. Procesado y reconocimineto de terrenos, capa aisalnte con botellas recicladas y paredes con cob. haremos cúpulas, esculturas y decoraciones con barro y "trencadís". hablaremos de la historia de la construcción con tierra, beneficios y cualidades. así como de transmisión de calor de este material.*80 euros el fin de semana completo con plazas limitadas así que reserva tu plaza ;) Los precios incluyen material, formación así como comida y desayuno ecológicos oveo-lácteo vegetarianos. (para necesidades específicas, celíacos, veganos, etc, indicar-lo al mail con la inscripción

mas info e inscripciones OSCARENGUITA@GMAIL.COM/ Plazas limitadas  Inscripciones hasta el día 18 de junio.*Si vienes acompanyad@ la segunda persona tiene un 50% de descuento en el precio

Buen provecho!

PROGRAMA DETALLADO:

SÁBADO 21 de junio:

mañana: 10:00 -14:00  teoría y práctica

9:00: desayuno 10.00 -Cículo de inicio. Presentaciones y estiramientos. Activación corporal 
11.00- Reconocimiento y pruebas de terrenos válidos para la construcción con tierra. Elaboración de masas de arcilla, procesado, cribado y mezclado (práctica)
12.30- 14:00 Introducción  a la bioconstrucción con tierra I. Historia, técnicas, materiales, propiedades, criterios de permacultura y bioconstrucción.  (teoría)

14:30- almuerzo con productos ecológicos locales

tarde-16:00-19:00 práctica

16:00-17:30: Replanteo del horno, y capa de aislamiento con botellas recicladas y barro.
17:30-19:00: Capa de inercia y creación de la cúpula del horno con cob
19.00- Círculo de cierre


DOMINGO 22 de junio

mañana: 10:00 -14:00  teoría y práctica

9:00: desayuno
10.00 -Estiramientos. Activación corporal 
10.30- 12.30 Capa aislante con cob y paja (práctica)
12.30- 14:00 Introducción  a la bioconstrucción con tierra II. Introducción a los morteros de arcilla y aditivos naturales. Transferencia de calor, inercia térmica, aislamiento y tipos de hornos. (teoría)

14:30- almuerzo con productos ecológicos locales

tarde-16:00-19:00 práctica

16:00-19.00: Acabados y decoraciones. Capa hidrófuga con morteros de arcilla con aditivos naturales o con cal en pasta. "trencadís" (mosaico) y esculturas con paja-barro.
vaciado del horno y acabado
19.00- Círculo de cierre y despedida. Fiesta de celeberación con Ibosim cerveza artesana
.
El curso se completará con información digital con los apuntes del curso sobre bioconstrucción así como apuntes específicos sobre construcción de hornos, tipos y sistemas constructivos, y también consejos sobre su puesta en marcha, aromatización, funcionamiento y recetas de cocina para utilizar nuestro horno.

El objetivo del curso es acercar la Tierra como material de construcción a los asistentes así como empoderarlos en la autoconstrucción mientras se construye un horno tradicional de barro.

Hay que llevar ropa cómoda para ensuciar, boli ,papel y ganas de aprender y compartir.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada