BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

dissabte, 28 de desembre de 2013

28-D. Casetadepalla col·laborarà en la construcció de l'ECO-MAPA-MUNDI-BCN


Ja està confirmat, deprés de mesos de negociaicions ja es pot fer pública la notícia. Es tracta d'un projecte molt ambiciós, altament ecològic i sostenible  amb un preu molt ajustat de 550.000 Bilions d'euros i que es basa en la reproducció del mapa mundi que s'està fent a Dubai, seguint criteris de permacultura. Les construccions seràn totes fetes amb palla i argila locals, produiran la seva pròpia energia i conrearan hortalises i productes locals per a l'autoconsum dels seus habitants i segons sembla servirà per reallotjar a les persones desnonades de Ciutat Meridiana. Els contactes amb la Pah! ja es troben en un nivell molt avançat de convenis de colaboració.

Aquest projecte s'enmaraca dins del pla estratègic de l'Ajuntament per convertir Barcelona en la capital verda mundial, i en el seu gir cap al decreixement recolzant les petites iniciatives locals i afavorint la construcció d'habitatges sostenibles per garantitzar la independència de les persones de les grans companyies multinacionals. Fonts de l'ajuntament afirmen que "Dubai té un model urbanístic i social molt interessant i molt adaptat a l'entorn que, sens dubte, genera moltes expectatives de cara  a les ciutats del futur i que ara volem reproduir a la mediterrània"... així mateix fonts pròximes a l'alcalde afirmen que "sempre ha estat una persona molt interessada en la permacultura i al seu terrat hi tenen un biòtop i hort amb gallines". 


En aquests moments s'està a punt d'aporovar una nova normativa municipal per obligar a tenir galliners als terrats i abastir d'ous "eco" la ciutat de barcelona, tot recuperant la memòria històrica de les gallines barcelonines que tants ous ens van donar abans de la seva prohibició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada