BIOCONSTRUCCIÓ, #casesdepalla #casasdepaja#arquitecte

divendres, 4 d’octubre del 2013

11 cap de setmana de treball. Mur de cob i vidre frontal


Grup de voluntari@s del cap de setmana. Amb el Manson, la Carla (base-A), la Lia (permacultura barcelona), la Júlia (http://juliaceramica.blogspot.com.es/), la Tània, l'Alba i la Joani. Gràcies

Vam començar el que havia de ser l'últim cap de setmana de treball amb voluntari@s fent massa i colocant els maons de vidre que haviem fet amb cob, en l'espai entre bigues en tota la façana de davant. Vam fer servir canyes per anivellar-los i amb el fang els vam anar enganxant construint un mur de cob i ampolles de vidre. 
Com la experiència ens ha anat demostrant al llarg d'aquest temps que com més practiques una cosa millor queda, per això vam començar per reomplir els forats entre bigues laterals aprenent la tècnica amb la pràctica i vam reservar la porta per al final.

Com eren només dues filades no hem fet servir fils ni subestructures, però seria una bona opció per tenir juntes continues i anar més ràpid. Les ampolles queden immerses dins del fang i amb l'ajuda d'una canya i d'una persona des d'abaix marcàvem la junta i controlàvem que totes les ampolles quedessin alineades pel centre, però això ja es una opció personal per aconseguir que esteticàment quedés millor... Personalment sóc partidari de tardar una mica més i comprobar que tot quedi bé que voler aixecar molt ràpid coses sense parar atenció als detalls... i això als resultats... s'acaba notant. 

Després vam continuar per la façana lateral on vam provar coses noves ;)

Us deixo algunes fotos d'aquesta primera part
Preparant en sec les combinacions que ens agaradaven


Marcant les alineacions


Fent una base de fang i anivellant
Amb l'ajuda d'una canya comprobàvem l'alineació del conjunt als dos costats



  
Fent la porta

Pintant per dalt i treballant per dins i fora.. a tope!!
















Tapant els tacs de fusta amb malla de jute i fang
un cop ja està només cal netejar i esperar que assequi.

 Aspecte final encara per assecar del mur: 

(El color un cop sec serà similar a la resta del mur)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada